GRATIS VERZENDEN VANAF €250,-

Verkooppunten

Mijn account

Winkelwagen

PH - Groei

13.8460.12

  • Geni PH BUFFEROPLOSSINGEN

Een juiste pH waarde is van het grootste belang voor een succesvolle teelt. Als de pH waarde van de bodem tussen 5,5 en 6 ligt, zijn voedingsstoffen optimaal oplosbaar. Bij een hoge pH waarde kunnen er schadelijke stoffen vrijkomen en bij een lage pH waarde lossen voedingsstoffen slecht op en wordt het mineralisatie verstoord. De plant krijgt dan onvoldoende voeding. Bij een pH onder de 4.0 wordt fosfaat gebonden aan ijzer en aluminium. Deze verbinding is niet oplosbaar en het gevolg is dat de plant geen fosfaat kan opnemen. Er ontstaat tevens een gebrek aan magnesium en molybdeen. Bij een aanhoudende te lage pH neemt de structuur van de het teeltsubstraat af. Dat heeft een remmende werking op het bodemleven. Bij een te hoge pH worden de spoorelementen ijzer, mangaan, borium, koper en zink onvoldoende of zelfs niet opgenomen en treden er gebreksziekten op.

Productinformatie

Geni pH bufferoplossingen zijn het sterkst in zijn soort en zijn ideale hulpmiddelen om een optimale pH waarde in de bodem te bewerkstelligen. De zuurgraad van de bodem is van invloed op de groei van planten. Omgekeerd heeft de groei van planten invloed op de zuurgraad van de bodem. Planten nemen voedingsstoffen als bijvoorbeeld Stikstof (N) op uit de grond en scheiden zelf H+ en OH ionen af. Hierdoor verandert de zuurgraad van de bodem en verslechtert de oplosbaarheid van voedingsstoffen.

Optimale pH waarde

Bij de juiste pH waarde worden de hoofd-en spoorelementen beter opgenomen. Bij aarde (Soil) is de ideale pH waarde tussen de 5,5 en 6,0 optimaal is 5,8. De ideale pH waarde bij Coco is: tussen 5,8, en 6,0 optimaal is 6.0. Bij Hydro is de ideale pH tussen 5,4 en 5,8 optimaal is 5,8.

pH correctie

Geni pH- groei 38% is ontwikkeld voor het reguleren van de pH in groeiperiode tot de eerste week van de bloei. Geni pH- bloei 59% is geschikt voor het reguleren van de pH in de bloeiperiode. Geni pH– bloei 59% bevat fosfor voor een betere bloemvorming. Geni pH + 50% is een bufferoplossing die de pH zowel in de bloei als in de groeifase reguleert. pH+ oplossing bevat kalium voor een sterke, stevige plant .

Advies

Los bij het afzuren of op logen van de bak eerst een beetje Geni pH- of pH+  op een 5 liter maatbeker met water en doseer dit langzaam in de voedingsbak. Laat rustig circuleren en meet tussentijds de pH waarde van het voedingswater. Dit voorkomt dat de voedings bak in een keer te zuur of te basisch wordt.

Verpakking

0,5L, 1L, 5L.

Waarschuwing

Bewaar het product alleen in de originele verpakking, Beschermd tegen vorst en licht.

Goed schudden voor gebruik niet bewaren beneden 8 gr Celsius.

Niet bestemd voor consumptie! Vermijdt contact met huid en ogen. Buiten bereik van kinderen en (huis)dieren. 

Toegestaan uitsluitend in de teelt van/voor:

Bloemisterij, groenten, bloembollen, akkerbouw, bomen en fruitgewassen.

Aanbevolen producten

Andere suggesties…